Durf is de ‘Tesla’ van de politiek

In de gemeente Katwijk kan de politiek nieuw leven worden ingeblazen met de lokale partij DURF, die met een pragmatische inslag veel wil gaan vernieuwen.

Mijn naam is Danny Dubbeldam, 22 jaar oud woonachtig in Katwijk en de nummer 2 kandidaat voor de nieuwe partij DURF. De afgelopen 4 jaar heb ik veel ervaring opgedaan binnen de lokale, landelijke en internationale politiek. In maart 2017 ben ik samen met actieve Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers de partij DURF begonnen.

DURF is de lokale volkspartij die streeft naar meer democratie, vernieuwing en het oplossen van de woningnood. DURF wil de ingeslapen politiek openbreken en het debat weer zuurstof geven. Een nieuwe dynamiek moet vanuit de samenleving de politiek instromen. En dat is hard nodig. In 2014 besloot slechts 53,8 procent van de burgers naar de stembus te gaan. Mensen voelen zich niet gehoord. En dat terwijl de lokale politiek het dichts bij de samenleving zou moeten staan.

Voor mij is de politiek meer dan alleen nu en vandaag. In de gemeente Katwijk doen we nog veel dingen ouderwets. Neem bijvoorbeeld de burgerparticipatie, het mediabeleid en de bereikbaarheid van onze gemeente. Als we vooruit willen, dan moeten we in actie komen. Ik geloof in een ondernemend en ambitieus Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De komende jaren wil ik mij sterk maken voor veiligheid, een sterke economie en de leefbaarheid in onze wijken. De komende vier jaar moet de gemeente Katwijk kansen pakken. Unmanned Valley is een mooi voorbeeld. Op het voormalig vliegveld Valkenburg ligt al jaren het plan om een nieuwe woonwijk met recreatie/groen gebied te realiseren. Ik ben van mening dat er ook ruimte moet komen voor het ontwikkelen en toepassen van onbemande vliegtuigen (Drones).

De nieuwe gemeenteraad van Katwijk moet tegenspraak niet vrezen, maar verwelkomen. Wij willen de democratie in de Katwijkse politiek hervormen, de woningnood drastisch aanpakken en peperdure projecten tegenhouden. DURF wil de gemeente Katwijk naar de 21ste eeuw brengen. Onze gemeente is hard toe aan een partij die al dat cynisme, kan ombuigen naar vertrouwen en optimisme.

Een pragmatische partij die trots is op het authentieke karakter van onze gemeente, de lokale geschiedenis en haar identiteit. Een partij die ondernemerschap en innovatie de ruimte wil bieden. Het is ons doel iedereen te vertegenwoordigen en een optimistisch, democratisch geluid te laten horen voor een beter Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Ik ben er klaar voor.

Danny Dubbeldam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *